Nuttige informatie

Vereiste Documenten

nuttige-informatie In principe moet iedereen die reist in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart met foto. Dit geldt ook voor de kinderen! Vraag tijdelijk je kids-ID aan want het duurt zo’n 3 to 4 weken om deze aan te maken.

De kids-ID is een elektronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar. Voor meer informatie over de kids- ID kan je terecht op de websites www.halloouders.be en www.eid.be

reis-formaliteitenIn principe geldt dat de identiteitsdocumenten minstens geldig moeten zijn tot de datum van terugkeer. Bepaalde landen verwachten echter dat ze ten minste 3 of 6 maanden na terugkeer geldig blijven.

Naargelang de bestemming is het ook mogelijk dat u een internationale reispas en/of visum moet aankopen. Een internationaal paspoort kan je aanvragen bij het gemeentebestuur. Een Visum is meestal voor vertrek aan te vragen bij de ambassade of consulaat van het land van bestemming.

Voor meer informatie over de reisformaliteiten per land verwijzen we u naar deze website. Reiziger met de niet-Belgische nationaliteit raden wij contact op te nemen met hun bevoegde ambassade of consulaat.

Inentingen

Voor bepaalde bestemmingen zijn specifieke inentingen of medicatie nodig. Hiervoor verwijzen we u door naar het instituut voor tropische geneeskunde te Antwerpen. Op de website www.itg.be kan u bij Medische Diensten – Reisgeneeskunde gemakkelijk nakijken of er voor de bestemming van uw keuze bepaalde inentingen vereist of aangeraden zijn.

Nuttige websites